1984 1.0 Icon
0
0 Ratings
2K+
Downloads
1.0
version
May 04, 2015
release date
~50M
file size
Free
Download

About 1984 Android App

Hiljadu devetsto osamdeset četvrta, skraćeno nazivan „1984“,je antiutopijski roman britanskog književnika Džordža Orvela. Roman govori o životu naizgled beznačajnog pojedinca Vinstona Smita koji u jednom ministarstvu totalitarne države Okeanije radi na lažiranju istorijskih činjenica. Smit postaje nezadovoljan svojim ništavnim životom, te vremenom postaje protivnik takvog sistema i na kraju bude uhapšen, mučen i prevaspitan. Roman opisuje ekstremno totalitarno društvo i pojedinca u životu nadziranom 24 časa svakodnevno. Tematika je neposredno povezana sa staljinističkim režimom i kultom ličnosti, zbog čega je roman smatran potencijalno politički opasnim, pa je u pojedinim zemljama bio zabranjen.

„Veliki brat te posmatra“ je poznati izraz iz tog dela, koji aludira na vladin nadzor svakog pojedinca i koji je preuzet u televizijskoj emisiji Big Brother.

Časopis Tajm je 2005. godine svrstao ovaj roman u 100 najboljih romana na engleskom jeziku.

Other Information:

Requires Android:
Android 1.6
Other Sources:

Download

This version of 1984 Android App comes with one universal variant which will work on all the Android devices.

Variant
Latest
(May 04, 2015)
Architecture
all
Minimum OS
Android 1.6
Screen DPI
nodpi (all screens)

All Versions

If you are looking to download other versions of 1984 Android App, We have 1 version in our database. Please select one of them below to download.

Loading..